October 19, 2021 2:10 am

Här är goda råd för dig som vill bränna fett med hjälp av ett promenadband:

Håll inte i dig i gåbandets handtag              https://bereader.se/                   below din promenad. Promenera precis som du gör när du är ute och går. På det sättet tvingar du kroppen att anstränga sig mer vilket ger resultat i form av fler brända kalorier.

Innan du följer detta råd, så ska du vara säker på vad din kropp klarar av. Var helt säker på att du klarar att hålla uppe tempot du valt så du undviker att en skada uppkommer.

Att bestämma vilken intensitet du ska hålla underneath ditt träningspass.

3) Lyssna på din hjärtrytm
Din hjärtrytm underneath ett träningspass är en viktig del av din träning. Genom att känna till ditt hjärtats rytm så kan du bestämma vilken intensitet du ska hålla below ditt träningspass. En grundregel är att träna med mellan 50-ninety% av din maximala hjärtrytm(MHR för att bränna mest fett.Du räknar ut din MHR med formeln MHR=220 – Din Ålder. Om du är 20 år så är din MHR=200 (220-20 = 200).

Four) Använd intensiv intervallträning
Eftersom de flesta löpband nu förtiden är konstruerade med pulsmätare, föreslår jag att du använder din förståelse för hjärtfrekvens för högintensiv intervallträning (HIIT). Denna metod är bättre än den vanliga löpningen och här anledningarna:

Både HIIT och vanlig löpning bränner kalorier beneath träningen, men bara intervallträning kommer att öka din ämnesomsättning så att du kommer att hålla bränna kalorier långt efter du är klar (ibland ända upp until 24 timmar. Beroende på intensiteten i träningen).

Till skillnad från en vanlig promenad kan HIIT öka din muskelmassa vilket är avgörande för bränna fett. Ju mer muskelmassa du har desto snabbare är din ämnesomsättning och ju snabbare din ämnesomsättning är desto mer kalorier bränner du underneath dagen.

För att börja med denna träningsmetod gör du så här:
Börja med att gå 5 minuter för att värma upp musklerna. Då kan du sedan promenera så citadel du kan (ca 85-ninety% av din Maxhastighet) i ca 30-60 sekunder, sedan sänka tempot (ca 50-60% av din MH) i ca 30-60 sekunder för att ge din kropp gott om tid att återhämta sig, sedan upprepar du processen.

Observera att ovanstående träningen är bara ett exempel och du kan modifiera den för att passa din kondition. Och som alltid konsultera din läkare innan du börjar med denna övning.

Five) Använd hantlar
Detta råd är bäst för vana promenerare eller löpare. Om du är en av dem, som inte tycker att den regelbundna promenadbandsträning inte längre ger dig den intensitet du behöver för att se och känna resultat. Men genom att införliva hantlar i din träning kan du öka intensiteten i din träning samtidigt på samma gång, bränner fler kalorier.

6) Blandad träning
Om du håller på att göra samma övning vecka efter vecka, kommer din kropp inget annat val än att anpassa sig until din träning. Och plötsligt ger träningen inte längre det resultat du förväntar dig.

Det bästa sättet att träna med bra resultat är att hålla övningarna fräscha. Försök att introducera din kropp until en annan träning då och då. Till exempel gör HIIT denna veckan, sen nästa vecka göra några snabba eller varierade promenader.

Dessutom behöver du inte begränsa dig med löpband. Prova annan utrustning (trampmaskin, träningscykel, and so on) för ännu mer variant. Detta gör att du hindra kroppen från att anpassa sig until en viss motion och maximera fettförbränningen effekterna av din promenadbandsträning.

7) Lägg until styrketräning
Om du gör din promenadbandsträning i ett fitness center, varför då inte göra några styrketräning efter? Det är bevisat att lyfta vikter dramatiskt kan snabba upp din ämnesomsättning som leder until att fler kalorier bränns beneath dagen. Om du inte är medlem på något health club, kan du fortfarande göra några styrketräningsövningar för att öka din ämnesomsättning. Försöka göra några armhävningar, abs-övningar, eller använd några hantlar om du har sådana.

Detta var 7 sätt för att maximera fettförbränningen i din promenadbandsträning. Hoppas du använda dessa suggestions vid nästa skip.
Författare:Marie Svensson
maximera fettförbränningen i din promenadbandsträning.
Besök gärna Crosstrainer Test och läs om vilka crosstrainers som är bäst simply nu. En mycket skonsam träningsform.

Hur fungerar ett promenadband utan motor?
Att skaffa ett promenadband kan vara ett steg mot ett bättre liv. Alla vet att man bör röra på sig och att motion är nödvändigt. Men, att veta är inte samma sak som att genomföra, och många av oss har svårt att komma until skott. Vi kan skylla på ont om tid, dåligt väder eller halkiga vägar. Har guy inte den rätta motivationen finns det många ursäkter för att inte ge sig ut på den dagliga promenaden. Men, om guy har ett promenadband hemma finns det inga ursäkter som duger. Det dåliga vädret och de isiga vägarna kan inte längre sätta käppar i hjulen. Och några minuter då och då kan även den mest stressade avsätta för den nödvändiga motionsturen. För finns det ett promenadband behöver guy inte ta hela promenaden på en gång, utan guy kan gå lite då och då när man får tid över.

Det finns alltså inget att tveka om. Ut och skaffa ett promenadband och kom igång med ditt nya, sunda liv. Men, riktigt så enkelt är det inte. Det finns ett stort utbud av promenadband där ute, och flera beslut att ta för att hitta det rätta bandet.

De frågor du bör ställa dig är:
Vad vill du ha ut av bandet
Hur ofta tänker du använda ditt promenadband
Hur mycket är du beredd att betala
Om du tänker förlägga huvuddelen av din träning till promenadbandet och använda det ofta och regelbundet bör du satsa på ett band som inte ligger i den allra lägsta prisklassen, men du behöver heller inte köpa ett dyrt proffsband om du inte vill ha de funktioner som dessa ofta kommer med. Man kan dela in promenadbanden i olika prisklasser där de billigaste är de enklaste och lättaste som inte ger samma stabilitet som de dyrare. De dyraste har ofta fler funktioner, men även de enklare banden brukar ha någon form av träningsdator som räknar steg, tillryggalagd sträcka och kanske också hur många kalorier du har förbränt under din promenad.

Med eller utan motor?
Nu är det inte bara tyngd, funktioner och storlek som avgör ditt val. Det viktigaste valet är kanske det om du ska välja ett gåband med eller utan motor. Vill du köpa ett bra promenadband till ett bra pris kan du välja ett band utan motor. Dessa är generellt billigare än de motordrivna banden. Ett promenadband utan motor fungerar tack vare lutningen på banan. När man ställer sig på bandet börjar det rulla och det är bara att sätta igång och promenera. Eftersom bandet rullar blir gången everyday och guy får en bra och effektiv träning. De flesta band har ett magnetiskt motstånd som kan ställas in i olika nivåer. Tycker du att bandet rullar för fort kan du alltså bromsa det med hjälp av motståndet. Du kan, precis som med ett motordrivet band, ställa in den promenadtakt som känns bäst för dig. Det kan kanske upplevas som att det är något jobbigare att gå på ett promenadband utan motor, guys eftersom du går för att öka din kondition är det bara positivt att det känns jobbigt.

Passar alla åldrar

Ska guy välja promenadband eller crosstrainer?
Vi är många som går omkring med ett ständigt dåligt samvete för att vi vet att vi rör på oss alldeles för lite. Alla vet att movement är bra, ja until och med nödvändig, för hälsan, guys det är ju så svårt att komma igång. Det finns tusen ursäkter för att slippa ge sig ut i motionsspåret. Jag har inte tid, det är för kallt, det är mörkt, regnet öser ner, ja det finns som sagt en hel uppsjö av orsaker att stanna hemma. Men om du skaffar dig ett träningsredskap som ger dig möjligheten att motionera inne, i värme och ljus och när det passar dig kommer helt plötsligt alla de där ursäkterna på skam. Då finns inte längre några giltiga undanflykter utan det är bara att ta tjuren vid hornen och sätta igång. Det finns flera bra träningsapparater som passar både för den som är van att träna och för oss andra som oftast nöjer oss med en promenad.

Ett promenadband är ju ett perfekt alternativ för den som då och då ger sig ut på en promenad. Med ett promenadband, eller löpband, kan man promenera i alla väder. Och är det ont om tid kan man ta en stund då och då, och få ihop de där stegen below dagen. Ett gåband är relativt litet och lätt och du kan till och med ta din promenad framför teven om du har svårt att avvara tid.

Crosstrainern är ett annat träningsredskap som fungerar utmärkt för träning hemma. Även denna kan du ställa framför teven och trampa på until favoritprogrammet eller till bra musik. Det går betydligt lättare att träna om man har något annat att tänka på beneath tiden.

Vilket ska guy välja egentligen? Promenadbandet eller crosstrainern?
Ja, egentligen finns inget generellt svar på denna fråga för det beror på vem du är, vad du vill ha ut av din träning och vad du klarar.
Ett promenadband ger dig samma typ av träning som när du tar en vanlig promenad ute i motionsspåret. Klarar du att gå utan att få ont i lederna fungerar ett promenadband också bra för dig. Har du trouble med lederna kan det vara bättre att skaffa en crosstrainer. Detta träningsredskap är nämligen skonsammare mot lederna eftersom dina fötter har kontakt med maskinens fotplattor hela tiden. Du får helt enkelt inte den stötvisa belastning som promenadbandet ger. Men, denna stötvisa belastning är egentligen positiv, eftersom den stärker skelettet. Som du ser finns det alltså både för- och nackdelar med båda maskinerna och det allra bästa är förstås om du kan kombinera promenaderna på promenadbandet med träning på en crosstrainer för att få en så allsidig träning och belastning som möjligt.

Har du inte möjlighet att ha båda maskinerna hemma får du alltså fundera på vilken typ av träning du helst vill ha. Promenadbandet borde vara det ultimata träningsredskapet för dig som gillar att promenera och som brukar få din movement på detta vis. En crosstrainer ger lite mer träning till armar, axlar och rygg.

Nyttigt att röra på sig
Att det är nyttigt att röra på sig känner ju alla till. Och faktum är att guy mår bättre både until kropp och själ efter en promenad eller att annat träningspass. När guy väl arbetat upp en kondition kan faktiskt själva träningspasset också vara njutbart. Många går omkring med dåligt samvete för det här med träning och motion. Vi vet att vi bör, men det är svårt att få till det. Ibland finns inte tiden och andra gånger är det för dåligt väder för att gå ut. Och även om man kanske stretar på och promenerar även i det ruskigaste höstväder, måste man stanna inne när vintern kommer med is och halka. För även om det är nyttigt att röra på sig är det inte värt att göra det med livet som insats. Ungefär så är det nog vi tänker i alla fall.

Nyttigt att röra på sig – skaffa ett gå band.

Visst kan guy träna inomhus, guys att bege sig till ett health club, eller en träningslokal, för att ersätta den dagliga promenaden känns inte så realistiskt. Åtminstone inte om man är överviktig, gammal eller kanske bara otränad. Och det är ju egentligen alla vi som kan räkna in oss i någon av dessa kategorier som behöver träningen mest.

Promenera för att få movement
Du vet kanske att det går att träna inomhus hemma också. Idag finns det gott om smarta och praktiska träningsredskap som guy kan ha i ett vanligt hem. Redskap som är enkla att använda och som faktiskt ger den där livsnödvändiga motionen även om guy inte tar sig ut. Av alla dessa träningsredskap och maskiner är kanske promenadbandet både det enklaste och bästa. För om du brukar promenera för att få motion, ger promenadbandet dig möjlighet att ta dina dagliga promenader helt oberoende av väder och väglag. Och du behöver inte lära dig avancerade rörelser för att kunna använda maskinen. Du går helt enkelt som du alltid brukar göra, med den skillnaden att du kan göra det inomhus.

Du kan ta hur lång promenad som helst, och fast du går på samma ställe hela tiden känns det som om du förflyttar dig framåt och rörelserna blir de samma som vid en vanlig promenad. De större och mer avancerade löpbanden har funnits för hemmabruk i ganska många år nu, men om du bara vill promenera är ett löpband onödigt stort. Promenadbandet, eller gåbandet som det också kallas, är också ett mer ekonomiskt alternativ, eftersom priserna ligger betydligt beneath priserna för löpband. Ett promenadband är ju gjort för att gå på, och därför kommer det inte att utsättas för lika stora påfrestningar som ett löpband. Det betyder att det inte behöver vara så sturdy och starkt uppbyggt, och bandet blir därför billigare att tillverka.

Ett promenadband hemma
Ett promenadband hemma är inte bara ett bra alternativ att använda vid dåligt väder för den som brukar gå ut på sina dagliga promenader. Bandet ger ju faktiskt också alla de som, av olika anledningar, inte kan gå ut att få movement. Om man är gammal, sjuk eller skadad på något sätt klarar guy kanske inte av att gå ut över huvud taget. Men tack vare bandet kan man ändå få röra på sig, och guy tränar helt i sin egen takt. Orkar man inte långa promenader kan några korta stunder på bandet vara till god hjälp.

Gå, jogga eller springa?
Det finns en hel del olika motionsband ute på marknaden, och det är inte alltid så lätt att veta vilket man ska välja. Ska guy verkligen köpa simply ett promenadband, eller är det bättre att satsa på ett löpband, till exempel? Svaret på den frågan hittar du i ditt eget svar om hur du planerar att använda bandet. Många av dagens promenadband är tillräckligt starka för att komma upp i hastigheter som låter dig jogga, until exempel. Men, om du har tänkt att både gå och jogga ska du ändå satsa på ett riktigt löpband. Att jogga innebär att du hela tiden gör hoppande rörelser, vilket frestar på bandet mer än det är avsett för. Det finns även chance för att dina leder inte mår bra av att jogga på ett band som är gjort för att gås på.

Gå, jogga eller springa?

Ett band med stötdämpning
Men om du vill ha ett band just för promenader, och inte har en tanke på att börja springa, finns det ingen anledning att köpa ett dyrt och tungt löpband. Då är promenadbandet det perfekta alternativet, och du får summary det du behöver. Det kan dock vara bra att tänka på att långa personer kan behöva en större yta än den som ett gåband kan erbjuda, om man tar större steg än normalt. På samma sätt kan tunga personer behöva ett tyngre och kraftigare band och för att få en bättre stötdämpning och man får då välja ett löpband än om guy bara tänker promenera.

Fördel: tar liten plats
Promenadbandet har ju också den fördelen framför löpband att det tar ganska liten plats, och kan placeras nästan var som helst hemma. Tycker du att det blir tråkigt att gå kilometer efter kilometer i ensamhet kan du alltid ställa bandet framför teven och gå samtidigt som du tittar på ditt favoritprogram.

Sportbutiker on line
Promenadband hittar du främst i sportbutiker av olika slag. Ofta har guy ett speciellt märke som man saluför, så utbudet i de enskilda butikerna blir sällan särskilt stort. Vill du kunna välja mellan olika märken och modeller rekommenderar vi därför att du tittar här på nätet. Här har du det största samlade utbudet, och just att det finns samlat på ett ställe gör att du enkelt kan jämföra de olika banden. Har du speciella önskemål eller krav kan du lätt hitta banden som uppfyller dessa här.

Där finner du också utförlig information om de olika promenadbanden, så du ser vilka funktioner som finns. Vi har ju olika krav på hur ett bra promenadband ska vara utformat och vilka funktioner det ska ha. En del nöjer sig med ett band som man kan gå på, punkt, slut. Medan andra gärna vill veta hur långt guy går, i vilken hastighet man promenerar och kanske until och med hur många kalorier man förbrukar beneath sin promenad. Här finns promenadband för alla, oavsett krav och önskemål.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *